Šećer sporo stiže na rafove

Bez autora
Nov 14 2011

Jeftiniji šećer iz Robnih rezervi još nije stigao u sve delove Srbije iz tehničkih razloga. Potpisivanje ugovora sa zainteresovanim trgovcima je u toku, isporuke idu svakog dana, a Republička direkcija za robne rezerve se trudi da one budu ravnomerno raspoređene. Da bi posao išao brže sa proizvođačima šećera dogovoreno je da isporuke iz fabrika budu organizovane i tokom subote i nedelje.Neizvodljivo je da šećer dobiju svi u roku od dva dana, pogotovo što svi zainteresovani trgovci još nisu potpisali ugovore. Tek po završetku tog dela posla trgovci dobijaju dispoziciju za fabrike u Vrbasu i Kovačici, do kojih oni onda treba da pošalju vozila na utovar i da krenu sa distribucijom.

Šećer sporo stiže na rafoveJeftiniji šećer iz Robnih rezervi još nije stigao u sve delove Srbije iz tehničkih razloga.

Potpisivanje ugovora sa zainteresovanim trgovcima je u toku, isporuke idu svakog dana, a mi se trudimo da one budu ravnomerno raspoređene, kaže za “Blic” Goran Tasić, direktor Republičke direkcije za robne rezerve.

Da bi posao išao brže, kaže Tasić, sa proizvođačima šećera dogovoreno je da isporuke iz fabrika budu organizovane i tokom subote i nedelje.

- Neizvodljivo je da šećer dobiju svi u roku od dva dana, pogotovo što svi zainteresovani trgovci još nisu potpisali ugovore. Mi smo juče poslali 36 ugovora na potpisivanje i danas čekamo da nam ih trgovci vrate. Tek po završetku tog dela posla trgovci dobijaju dispoziciju za fabrike u Vrbasu i Kovačici, do kojih oni onda treba da pošalju vozila na utovar i da krenu sa distribucijom - kaže Tasić i dodaje da zbog dinamike celog posla on nema precizan odgovor kada će šećer po maloprodajnoj ceni ne većoj od 95 dinara za kilogram stići u sve delove zemlje.

U “Delezovim” radnjama šećer iz Robnih rezervi do sada je bio raspoređivan samo u Beogradu, a iz ovog lanca poručuju da će u subotu jeftiniji šećer stići i u pojedine objekte “Maksija”, “Mini Maksija”, “Tempa” i “Tempo ekspresa” u Beogradu, Ćupriji, Kruševcu, Zaječaru, Pirotu, Boru, Kragujevcu, Zemunu i Kraljevu. U ponedeljak će ova namirnica stići i u njihove objekte u Kikindi, a u utorak šećer iz Robnih rezervi stiže i u “Delezove” objekte u Nišu.

U “Merkator S” kažu da se jeftiniji šećer može pazariti u svim gradovima u kojima ovaj lanac posluje, a iz “Vera” poručuju da šećer iz Robnih rezervi u njihove objekte stiže početkom sledeće nedelje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik